Program jest w chuj banalny, tak myśli każdy aczkolwiek żeby nadrobić jego techniczne i elementarne braki wobec pozostałych oprogramowań musiałbyś zjeść na tym zęby przez dłuższy czas.
Proponowałbym użyć takiego dość znanego VSTka jak Massive. Do dubstepu jest bardzo dobry. Wprawdzie nie ma idealnej wtyczki pod dany gatunek ale ta się sprawdza dobrze, nawet znani producenci jej używają. Poza tym dobry też jest Sylenth1, miałem nawet pare własnych presetów ale obie wtyczki mi już nie działają, zjebały się i nie będą już działać, heh.
Żeby osiągnąć taki dźwięk, musisz wyjść z podstawowego Saw'a (w sumie to zależy jaki efekt chcesz osiągnąć, do subbassu najlepiej Sine, do wysokotonowego wobbla najlepiej z Triangle) ale ten mocny efekt najlepiej wyjdzie właśnie na Saw'ie. Kluczowe jest LFO, tutaj musisz dopasować odpowiednią prędkość, od 1/1 gdzie masz stabilny pojedynczy dźwięk, do 1/32T gdzie już wobbluje z prędkością "światła" Ogólnie w tym kawałku powyżej LFO jest zmienne, oscyluje gdzieś pomiędzy 1/4 a 1/16T. W każdym razie w Massive jest lepiej, gdyż po zwiększeniu Cutoffu nie tracisz wobble'a, musisz go sprzężyć (tj. LFO) z CutOffem i będzie idealnie. Każda wtyczka zawiera 3OSC, o ile w przypadku Massive'a byłoby Ci łatwiej, bo zawiera gotowe presety na każdy oscylator i wówczas łatwiej je modyfikować.
Miałem nagrać filmik z pokazowym sprzężeniem LFO i Cutoff na jakiejś losowej wtyczce ale jakiś zjebany program do nagrywania mam i nie pójdzie jednak zbytnio.
Polecam też Izotope Ozone 4 na Masterze i pozostałych elementach, żre procesor ale poprawia jakość o WIELE.
Mam Massive, i nawet do takiej wysokości tonu doszedłem, ale chodzi mi o szybkość
Ja już nie pamiętam cuz nie mam Massive'a ale chyba tam na 5 kanale jest LFO (środkowa część wtyczki) i musisz go przetransportować prawym czy lewym klawiszem na pokrętło Cutoff w górnej częśći i przeciągnąć, żeby jego zielony kolor otoczył pokrętło. Następnie ustaw na tym kanale dowolną prędkość (masz tam od 1 do 32)
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum