|
| Author |
Message |
baroza omanutong
 Group: Members Joined: 24 May 2010 Posts: 6786 Gold: 13.29 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 13
|
#1 Posted: 24 Feb 2011 11:27 am Post subject: właśnie założyłem soczewki |
|
|
JA PIERDOLE FULL HD _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
rotto ◣_◢
 Group: Members Joined: 29 Jun 2008 Posts: 12869 Gold: 0.00 Clan: drum & bass
Status: Warn:  Reputation: 37
|
#2 Posted: 24 Feb 2011 11:28 am Post subject: |
|
|
też chyba sobie sprawie, nie lubię chodzić w okularach a mam epicką krótkowzroczność :/ _____________________
| Pekin wrote: | | niestety nie chodzę w miejsca gdzie selekcja naturalna obowiązuje |
 |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
|
#3 Posted: 24 Feb 2011 11:33 am Post subject: |
|
|
jedyną wadą jest to, że na początku dość ciężko się je zakłada, poza tym wypas _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
rotto ◣_◢
 Group: Members Joined: 29 Jun 2008 Posts: 12869 Gold: 0.00 Clan: drum & bass
Status: Warn:  Reputation: 37
|
#4 Posted: 24 Feb 2011 11:41 am Post subject: |
|
|
nie bolą Cię oczy tak jak w przypadku okularów? ja jak zdejmę po np godzinie noszenia to w chuj mnie gały bolą, tzn to nie taki ból ale zmęczenie spore _____________________
| Pekin wrote: | | niestety nie chodzę w miejsca gdzie selekcja naturalna obowiązuje |
 |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
|
#5 Posted: 24 Feb 2011 11:44 am Post subject: |
|
|
mam je na oczach dopiero z godzinę tak, że jeszcze nic nie mogę powiedzieć
w ogóle ich nie czuję, nawet ciężko zauważyć w lustrze, że mam je na oczach
muszę się przyzwyczaić do tej ostrości obrazu ;D bo żadnego wspomagacza wzroku wcześniej nie używałem _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Deathray
 Group: Members Joined: 14 Oct 2008 Posts: 8470 Gold: 1.30 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 11
|
#6 Posted: 24 Feb 2011 11:46 am Post subject: |
|
|
wole lornetke nosic _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Krejzi
Group: Members Joined: 05 May 2010 Posts: 2231 Gold: 0.00
Status: Warn:  Reputation: 2
|
#7 Posted: 24 Feb 2011 11:48 am Post subject: |
|
|
| ja tam lubie swoje oprawki z Armaniego. |
|
| Back to top |
|
 |
Pszyjaciel
 Group: Members Joined: 11 Dec 2010 Posts: 3340 Gold: 0.70 Clan: Wypierdalaj
Status: Warn:  Reputation: 10
|
#8 Posted: 24 Feb 2011 11:50 am Post subject: |
|
|
| Krejzi wrote: | | ja tam lubie swoje oprawki z Armaniego. |
jedz guwno |
|
| Back to top |
|
 |
arabb ★ Junglist ★
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Donor:  Posts: 3809 Gold: 0.86 Clan: drum & bass
Status: Warn:  Reputation: 1
|
#9 Posted: 24 Feb 2011 12:09 pm Post subject: |
|
|
nosze soczeki juz z rok hehe _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
arczi19
 Group: Members Joined: 01 Mar 2010 Posts: 316 Gold: 5.10 Clan: E-Drama

|
#10 Posted: 24 Feb 2011 12:18 pm Post subject: |
|
|
| Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
|
| Back to top |
|
 |
arbarlex
 Group: Members Joined: 25 Feb 2010 Posts: 7980 Gold: 0.00

Status: Warn:  Reputation: 6
|
#11 Posted: 24 Feb 2011 12:20 pm Post subject: |
|
|
Miałem przez chwilę, ale wolę mimo wszystko okulary _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
|
#12 Posted: 24 Feb 2011 12:22 pm Post subject: |
|
|
| arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
Wiem bo rozmawiałem z lekarzem, mam teraz dzienne bo takie mi polecił na początek, są wygodniejsze bo wieczorem zdejmujesz i wyrzucasz, nie trzeba się jebać z przechowywaniem itd. No ale przy okazji są sporo droższe dlatego myślę, że z czasem i tak przerzucę się na co najmniej dwutygodniowe. Co do miesięcznych słyszałem od kumpla, że właśnie z czasem jakby się zużywały (mimo, że są na miesiąc, to po 20+ dniach widać już gorzej). _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
arbarlex

|
#13 Posted: 24 Feb 2011 12:23 pm Post subject: |
|
|
| baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
Wiem bo rozmawiałem z lekarzem, mam teraz dzienne bo takie mi polecił na początek, są wygodniejsze bo wieczorem zdejmujesz i wyrzucasz, nie trzeba się jebać z przechowywaniem itd. No ale przy okazji są sporo droższe dlatego myślę, że z czasem i tak przerzucę się na co najmniej dwutygodniowe. Co do miesięcznych słyszałem od kumpla, że właśnie z czasem jakby się zużywały (mimo, że są na miesiąc, to po 20+ dniach widać już gorzej). |
Jaki jest koszt dziennych? _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
|
#14 Posted: 24 Feb 2011 12:25 pm Post subject: |
|
|
| arbarlex wrote: | | baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
Wiem bo rozmawiałem z lekarzem, mam teraz dzienne bo takie mi polecił na początek, są wygodniejsze bo wieczorem zdejmujesz i wyrzucasz, nie trzeba się jebać z przechowywaniem itd. No ale przy okazji są sporo droższe dlatego myślę, że z czasem i tak przerzucę się na co najmniej dwutygodniowe. Co do miesięcznych słyszałem od kumpla, że właśnie z czasem jakby się zużywały (mimo, że są na miesiąc, to po 20+ dniach widać już gorzej). |
Jaki jest koszt dziennych? |
Te które teraz mam 79pln/30szt. czyli na dwa tygodnie, 160 miesięcznie za dzienne, drogo trochę (tyle, że te kupiłem u tego jebanego optyka, na allegro pewnie będzie ze 20zł taniej za opakowanie). _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
arczi19
 Group: Members Joined: 01 Mar 2010 Posts: 316 Gold: 5.10 Clan: E-Drama

|
#15 Posted: 24 Feb 2011 12:26 pm Post subject: |
|
|
| baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
No miesieczne soczewki sa znacznie bardziej grubsze niz dzienne, przez co o wiele lawiej zlapac infekcje (zaczynajac nosic miesieczne sam mialem zainfekowane oczy 2 razy w ciagu miesiaca, straszna bieda). I poza tym do miesiecznych krople do oczu sie przydaja, bo szybciej soczewki wysychaja
| arbarlex wrote: | | Miałem przez chwilę, ale wolę mimo wszystko okulary |
Dlaczego? |
|
| Back to top |
|
 |
arabb ★ Junglist ★
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Donor:  Posts: 3809 Gold: 0.86 Clan: drum & bass
|
#16 Posted: 24 Feb 2011 12:27 pm Post subject: |
|
|
Ja mam teraz 2 tygodniowe i są spoko. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
arbarlex

|
#17 Posted: 24 Feb 2011 12:31 pm Post subject: |
|
|
| arczi19 wrote: | | baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
No miesieczne soczewki sa znacznie bardziej grubsze niz dzienne, przez co o wiele lawiej zlapac infekcje (zaczynajac nosic miesieczne sam mialem zainfekowane oczy 2 razy w ciagu miesiaca, straszna bieda). I poza tym do miesiecznych krople do oczu sie przydaja, bo szybciej soczewki wysychaja
Dlaczego? |
Dodają poważnego looku. Nie no, żartuję. Wygodniej mi po prostu korzystać z okularów, bo raz przetrę i jest git, a z soczewkami jest trochę zabawy. _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
Barre00
 Group: Members Joined: 07 Mar 2010 Posts: 5363 Gold: 0.00

|
#18 Posted: 24 Feb 2011 12:33 pm Post subject: |
|
|
temat dla mnie aktualny, kurwa z 20 metrow nie widze znakow na drodze :DDDDDDDDDDD musze isc do okulisty  _____________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
arabb ★ Junglist ★
|
#19 Posted: 24 Feb 2011 12:33 pm Post subject: |
|
|
| arbarlex wrote: | | arczi19 wrote: | | baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
Dlaczego? |
Dodają poważnego looku. Nie no, żartuję. Wygodniej mi po prostu korzystać z okularów, bo raz przetrę i jest git, a z soczewkami jest trochę zabawy. |
Lol, wkladasz rano i cały dzien widzisz wszystko. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Barre00
 Group: Members Joined: 07 Mar 2010 Posts: 5363 Gold: 0.00

|
#20 Posted: 24 Feb 2011 12:34 pm Post subject: |
|
|
| arabb wrote: | | arbarlex wrote: | | arczi19 wrote: | | baroza wrote: | | arczi19 wrote: | | Sam nosze soczewki od 3 lat i potwierdzam wygode, co do uzywania idzie sie przyzywczaic dosyc szybko. Fakt jednak ze soczewki dzienne sa znacznie bardziej wygodniejsze niz miesieczne czy cus (nawet wiecej, majac soczewki dziennie i miesieczne o takich samych dioptriach zauwazylem, ze w dziennych widze znacznie lepiej). |
Dlaczego? |
Dodają poważnego looku. Nie no, żartuję. Wygodniej mi po prostu korzystać z okularów, bo raz przetrę i jest git, a z soczewkami jest trochę zabawy. |
Lol, wkladasz rano i cały dzien widzisz wszystko. |
ja wszystko widze _____________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
|