Posłuchałem. To Twoje? lmk, podpowiem Ci pare rzeczy co do tego
Wiem, ze poczatek to guwno, bo nie moge z bitem trafic
Dabstepy mi jakos lepiej wychodza niz dramenbejsy
Samplujesz czy sam kręcisz? Beat na bank sample. Może lepiej sam układaj beat po ściągnięciu zestawów perkusyjnych pod tempo (w programie na którym pracujesz).
Posłuchałem. To Twoje? lmk, podpowiem Ci pare rzeczy co do tego
Wiem, ze poczatek to guwno, bo nie moge z bitem trafic
Dabstepy mi jakos lepiej wychodza niz dramenbejsy
Samplujesz czy sam kręcisz? Beat na bank sample. Może lepiej sam układaj beat po ściągnięciu zestawów perkusyjnych pod tempo (w programie na którym pracujesz).
Beat sam kręcony, bas jest samplowany _____________________
Beat jest ok, kick przytnij lowpassem przy 50khz tylko. No ale ten bass brzmi jak guwno szczerze mówiąc, daj na niego lekki reeverb, może ściągnij lepiej jakieś VST bo nawet gotowce tam lepiej brzmią niż ten banalny square. Fajny glitch na końcu, te dzwony daj ciut ciszej tylko
Aha i staraj się każdy sample/dźwięk (najprościej mówiąc) dać na inny kanał, unikniesz nałożenia się na siebie i nie ma takiej "kupy", tylko mix jest poprawniejszy. Pod F9 masz mixer, tam podpinaj każdy osobno po kliknięciu prawym
E: No i tak w sumie na początek, wnioskuję że nie robisz specjalnego mixu/masteringu (ja też jeszcze nie ogarniam tego) więc może ogarnij coś w rodzaju (pierwszy z głowy) Yamaha Final Master (zobaczysz efekty poprawienia dźwięku). Ja robię na PCI karcie (niestety) a i tak tragedii nie ma, więc to nie tylko kwestia sprzętu
Last edited by Kolba on 15 Feb 2011 03:00 pm; edited 1 time in total
Beat jest ok, kick przytnij lowpassem przy 50khz tylko. No ale ten bass brzmi jak guwno szczerze mówiąc, daj na niego lekki reeverb, może ściągnij lepiej jakieś VST bo nawet gotowce tam lepiej brzmią niż ten banalny square. Fajny glitch na końcu, te dzwony daj ciut ciszej tylko
Aha i staraj się każdy sample/dźwięk (najprościej mówiąc) dać na inny kanał, unikniesz nałożenia się na siebie i nie ma takiej "kupy", tylko mix jest poprawniejszy. Pod F9 masz mixer, tam podpinaj każdy osobno po kliknięciu prawym
jasny chuj, dobra, jednak nie sciagam tego programu po przeczytaniu tylu trudnych slow. _____________________
jasny chuj, dobra, jednak nie sciagam tego programu po przeczytaniu tylu trudnych slow.
To tylko tak z pozoru się wydaje. Ale zabawa jest przednia, szczególnie lubię sobie wcześniej zapalić TEMAT i robić coś a'la ambient, dźwięki wówczas miażdżą.
E: No i tak w sumie na początek, wnioskuję że nie robisz specjalnego mixu/masteringu (ja też jeszcze nie ogarniam tego) więc może ogarnij coś w rodzaju (pierwszy z głowy) Yamaha Final Master (zobaczysz efekty poprawienia dźwięku). Ja robię na PCI karcie (niestety) a i tak tragedii nie ma, więc to nie tylko kwestia sprzętu
Potwierdzam, bawię się tym od 2 dni może i rozumiem wszystko, co napisał. _____________________
ja zrobilem do tej pory z 4 kawałki pełne ale bardziej liquid bo nie moglem dobrego jebnięcia zrobic
Pobierz Waves Diamond. Q10 Parametric na Kick (nie podbijaj za mocno) L2 na Snare/Clap, Rbass jak sama nazwa mówi na co, a dalej nie pamiętam bo nie używam ich ostatnio. Tyle, że wtedy najlepiej sprawdzać czy nie trzeszczy, bo można łatwo tam przebasować i za duże jebnięcie będzie.
o kurwa przeczytalem to _____________________
Ne)V(eR wrote:
moj uklad na sciezce na 5.0 rundak fiflak fiflak salto lamane w tyl, lub druga sciezka salto w przod do rundaka salto w tyl i z rozbiegu salto do salta
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum